Hej!
Här kommer ett härligt vegetariskt och somrigt recept som jag tror ni kommer tycka om. Älskar du halloumi så är det här definitivt något för dig. Här serveras biffarna i färsk vitkål tillsammans med bladspenat, avokado, sockerärtor och solrosfrön. Till detta serveras en kall tahinidressing.
Här kommer receptet:
Halloumi och morotsbiffar med tahinidressing
Du behöver:
1 morot
Ett paket halloumi 200g
1 liten vitlöksklyfta
1-2 krm chiliflakes (Jag gillar stark mat så jag tar två)
2 ägg
4 msk majsmjöl
Saft och rivet skal av 1/4 lime
10 blad färsk mynta (hackade)
Olja till stekning/grillning
Gör så här:
1.Riv morot och halloumi grovt.
2.Pressa vitlöken och tillsätt resten av ingredienserna. Om det blivit vätska kan du använda en sil och låta vätskan rinna bort.
3.Forma biffar och stek dem i olja på medelvärme tills de är gyllenbruna.
4.Forma som tortillabröd av färsk vitkål. På bilden har jag ett tortillabröd runt vitkålen för att lättare forma den men det behöver man inte ha såklart.
5.Fyll ”kåltortillan” med sockerärtor, avokado, bladspenat och solrosfrön. Lägg därefter i halloumibiffarna och knyt ett litet gjutesnöre runt.
6. Servera med en liten skål tahinidressing intill.
Tahinidressing
1,5 dl turkisk yoghurt
2 msk tahini
2 msk limesaft
flytande honung
1/2 klyfta pressad vitlök
ev en nypa salt
Ha en fin kväll! Kramar / Hanna W