Uncategorized

Kräftkalas – Här kommer mina bästa recept!

Hej igen!

Tänk att det redan är Augusti!

Imorgon åker vi till Hälsingland till sommarstugan och planen är att ha en liten kräftskiva utomhus med Eriks föräldrar och syster! Sommaren är ju på väg tillbaka och då är det så härligt där med Dellensjön alldeles intill. Vi har lovat att fixa tillbehören till kräftorna och jag tänker att vi nog kommer laga maten tillsammans. Tycker det är mysigt. Ska bara skriva ut recepten först. Tänkte att ni kanske också vill ta del av våra favoritrecept på tillbehör till kräftskiva så här kommer de. Hoppas ni hittar något som ni gillar. De är så enkla att göra men så goda!

På bordet ser ni följande:

1.Tinade kräftor dekorerade med dill

2.Mini-västerbottenpajer

3.Melonsallad med fetaost

4.Löjromspizza

5. Kräftsnacks

Om man inte vill äta eller inte tycker om kräftor så är tillbehören väldigt goda precis som de är!

Fick tag på svenska kräftor i affären. Blev så glad!

Här kommer recepten!

Melonsallad med fetaost 

(Receptet kommer från min fina barndomskompis Camilla som gör den godaste salladen. )

Du behöver:

Bladspenat

Vattenmelon

Fetaost (jag föredrar Apetina)

Pumpakärnor

Lönnsirap / Maple syrup

Gör så här:

Lägg bladspenaten underst på ett fat.

Skär melon och fetaost i bitar. Toppa salladen med dem samt med pumpakärnor.

Ha på lite lönnsirap ovanpå.

Klart!

Mini-Västerbottenpaj 8 st

(Grundreceptet kommer från www.mitt.kok.expressen.se men är lite ändrat)

Du behöver: 
1 rulle smördeg (finns i kyldisken)
1 dl mjölk
3 dl riven västerbottensost
2 ägg
lite salt
Gör så här:
Rulla ut smördegen och skär ut fyrkanter. Tryck försiktigt ner smördegsbitarna i formarna på en muffinsplåt. Pensla formarna med smör innan du trycker ner smördegen.
Vispa 1 ägg och pensla smördegen.
Vispa det andra ägget tillsammans med mjölken. Riv osten och blanda ner i mjölkblandningen. Salta lite.
Fördela blandningen i smördegsformarna. Grädda i 225 grader i ca 10-15 minuter.

Kräftsnacks

Du behöver:

Salta chips

Rödlök

Stenbitsrom

Färsk dill

Creme fraiche

Gör så här:

Lägg ut salta chips på ett fat.

Toppa med creme fraiche, stenbitsrom, hackad rödlök och dill.

Löjromspizza:

(Receptet kommer från lindasmatstuga.se men lite omgjort)

Du behöver:

1 färdig pizzadeg (eller gör din egna)

2  dl Creme fraiche

1,5 dl Västerbottenost, riven

Stenbitsrom

Färsk dill

Rödlök, fint hackad

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°

Lägg ut pizzadegen på en bakplåtspappersklädd plåt.

Bred över ca 1 dl creme fraiche

Strössla över västerbottenost

Grädda i ugnen tills osten smält och pizzan fått fin färg.

Ta ut och låt svalna av lite innan du toppar med resten av creme fraichen.

Skär i bitar. Lägg på en klick creme fraiche. Klicka över löjrom. Strö på rödlök och dill.

Önskar er alla en fin Augusti!

Kramar / Hanna W

 

 

 

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *