Hej!
Har du precis som vi alldeles för många gånger fått en helt platt kladdkaka för att någon (absolut inte jag ;)) ätit lite för mycket smet…Det kan ha hänt oss några gånger om jag ska vara ärlig men nu är det slut på det. Vi har kommit på lösningen!!!
Man bakar alltså 1 1/2 gånger receptet! Kakan blir hög och fin och det finns utrymme för att äta upp lite extra smet som råkar bli kvar i bunken…
Jag blir varm i hjärtat när jag ser lillebror och storebror tillsammans. De har bestämt sig för att ha en bakdag efter skolan och dessutom bakat världens godaste kladdkaka inför Fredagsfikat! Här kommer deras bästa recept:
Noah och Loves kladdkaka
3 ägg
4 1/2 dl socker
150g smält smör
6 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
2,25 dl mjöl
Gör så här:
Blanda ihop socker och smör med en vanlig visp. Behöver inte bli fluffigt.
Häll i resten av ingredienserna. Mjölet sist.
Pensla en rund springform med smör/rapsolja. Ha i vetemjöl och skaka runt. Häll bort överflödet.
Häll smeten i formen.
Grädda i 160 grader till önskad konsistens. Obs! Det tar ganska lång tid eftersom det är så mycket smet.
När den svalnat något kan du servera den med lite glass!
Lycka till!
Kramar / Hanna W