Trädgård

Senblommande perenner i trädgården

Hej

För ett tag sedan fick ni önska inlägg i Stories och ni hade verkligen så bra förslag.

Vårens lökar

Hur man vinterförvarar dahlia

Senblommande perenner

Kransbindning

Höstens blommor

Jag har delat med mig av alla dessa via min instagram så om du är nyfiken så kan du titta in här.

Det har blivit en del videor också som finns i instagramflödet. Sist ut är alltså önskeinlägget ”senblommande perenner” som jag tänkte dela med mig av. Dessa blommar allra sist hemma hos oss innan frosten tar vid.

En spansk näva (tror det är Wargrave pink) som blommar två gånger. En gång tidigare på sommaren och efter att jag klipper ner den så blommar den om sent på säsongen. Tips om man vill njuta av perenner två gånger om.

Kärleksörten som är så tacksam att ha i rabatten och som håller rekordlänge i vas. Vacker att blanda med andra blommor i buketter.

Höstanemoner i olika färg och form. Älskar dessa!

En dubbel höstanemon

Senblommande hortensia.

Den här syrenhortensian ändrar färg till rosa mot slutet av blomningen.

En näva som jag fått av min lillasyster Sara. ”Rozanne” heter den.

Rosenvial

Solhattar

De perenner som inte kom med på bild är höstastrar och rosenflockel som också blommar sent. Alla dessa perenner blandas med en hel del frösådda blommor som rosenskära, eterneller, zinnia, olika sorters gräs, sommarastrar m.m. samt olika sorters dahlia.

Hoppas ni fått något tips på senblommande perenner. Man vill ju så gärna ha blomning hela tiden från April – November. Om ni anlägger nya rabatter så kan det vara bra att fundera över vilken tid på säsongen som perennerna blommar så man får den där spridningen!

Kramar / Hanna W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *