Hej!
Julafton och Nyårsfirande närmar sig med stormsteg. Vad passar då inte bättre än ett tips på en jättegod och enkel dessert som kan förberedas innan och förvaras i kylen. Provade att göra skumtomtepannacotta men fastnade inte riktigt för smaken då jag tyckte den blev lite för söt. Valde då att göra en bärig pannacotta istället. Tänker att den passar perfekt efter jul- och nyårsmaten. Till jul kommer jag toppa den med skumtomtar, hallon och minimaränger men till Nyår blir det bär, maränger och guldiga stjärndekorationer!
Här kommer receptet som jag hittat på Fredriks fika.
Hallonpannacotta med färska hallon och minimaränger
250 g frysta hallon
2,5 dl vispgrädde
1 dl gelésocker
Till dekoration:
Färska hallon, minimaränger, skumtomtar
Gör så här:
Tina upp och mosa hallonen. Sila bort kärnorna genom en sil.
Blanda hallonpurén med grädde och gelésocker i en kastrull.
Koka upp och sjud i 30 sek. Viktigt att sjuda och inte koka!
Häll upp i fyra glas och ställ i kylskåp i minst en timme.
Dekorera med färska hallon, minimaränger och kanske skumtomtar om du ska bjuda på det till jul eller adventsfirande.
Dekorera precis innan du serverar!
Lycka till!
Kramar / Hanna