Hej!
Hittade ett recept som jag kände att jag måste prova. Det här receptet passar dig som älskar saltlakrits. En bärig hallonpannacotta med ett tunt lager av saltlakritspannacotta! Vi tänkte göra den här desserten till Nyårsaftonen tillsammans med pannacottan i mitt förra inlägg. Receptet hittade jag hos www.fredriksfika.allas.se. Hallonpannacottan är jättegod bara som den är om man inte tycker om lakrits.
Hallon och lakritspannacotta
Hallonpannacotta
225 g hallon (1,5 dl puré)
2,5 dl vispgrädde
1 dl gélesocker multi
Lakritspannacotta
(Jag gjorde halv sats av detta för att få ett tunt lager)
15 turkisk peppar
2 dl vispgrädde
0,5 dl gelésocker multi
Dekorera gärna med hallon, minimaränger och någon krossad turkisk peppargodis
Gör så här:
1. Tina upp, mosa och sila bort kärnorna genom en sil så att du får en len puré.
2. Blanda hallonpuré, grädde och gelésocker i en kastrull och låt koka upp och sen sjuda i 30 sekunder. Fördela i 4 glas och ställ kallt i en timme.
3. Krossa turkisk peppar i en mortel, blanda kross och grädde i en kastrull och smält samman på medelvärme. Tillsätt gelésocker och låt koka 30 sekunder. Fördela lakritspannacottan ovanpå hallonpannacottan. Ställ kallt i 2-3 timmar.
4. Dekorera
Kram / Hanna