Recept

Krämig laxpasta med grönkål, citron och mascarpone

Hej på er!

Här kommer ett av mina favoritrecept som jag tänkte dela med mig av till er. Jag bara älskar denna rätt. Så god och enkel att göra. Inspirationen kommer från Ica Buffé men rätten är lite ändrad i vanlig ordning. Efter jul och nyår kan det ibland vara svårt att få tillbaka inspirationen så där med detsamma när det gäller vad man ska laga. Då kan det vara bra med ett litet tips. Erik älskar denna rätt han med. Här kommer receptet om ni vill prova!

Krämig laxpasta med grönkål, citron och mascarpone

Du behöver (2 personer)

Färsk lax till två personer 300-400g

Färsk pasta Pappardelle med vitlök och persilja för två personer
Strimlad grönkål
olja
2 msk pressad citronsaft
1/2 vitlöksklyfta
salt
125g Mascarpone
Pinjenötter
Riven Parmesanost
Gör så här:
1. Stek laxen försiktigt i smör. Salta
2. Koka pastan enligt anvisningen
3. Woka grönkålen försiktigt i lite olja och pressa i ca en halv vitlöksklyfta
4. Rör ihop mascarpone med 2 msk citronsaft (från en pressad citron)
5. Blanda sedan grönkål, mascarponeblandning och pasta. Rör ihop till en krämig pasta på låg värme.
6. Toppa med laxen, pinjenötter samt parmesanost.
Klart att äta!
Hoppas du haft en fin start på det nya året.
Kramar / Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *