Hej på er!
Här kommer en favorit i repris nämligen Halloumi Carbonara! Går snabbt och enkelt att tillaga en dag mitt i veckan. Har läst en del om vår svenska variant av Halloumi nämligen grillosten så den blir ju perfekt till detta.
Jag tycker om att laga vegetariskt och Noah älskar denna. Receptet är inspirerat från Ica men jag har gjort om det en del i vanlig ordning. Det kommer här!
Hannas Halloumi carbonara
Du behöver:
200 g halloumiost
1/2 dl riven parmesanost till såsen (+ 1/2 dl till garnering)
Pinjenötter
2 dl matlagningsgrädde
3 äggulor
1 riven vitlöksklyfta
Salt
1/2 dl hackad färsk bladpersilja
Rapsolja
400 g spagetti

Våranemoner
Gör så här:
Koka Spagettin
Halloumin/grillosten skär du i små tärningar som du steker i olja tills de får gyllengul färg. Låt dem även få fräsa ihop tillsammans med den rivna vitlöken mot slutet i någon minut.
Blanda äggulor, matlagningsgrädde, parmesan och lite salt. Vispa blandningen med en vanlig visp.
Häll ner vätskan i stekpannan med halloumin och rör i pastan. Rör om och värm försiktigt.
Hacka och strö över persilja samt pinjenötter. Strö över parmesan på toppen.
Servera direkt!

Lycka till kompisar! Önskar er en fortsatt fin vecka.
Kramar / Hanna W