Recept

Mini-Pavlova – Tips på jättegod dessert till påsken

Hej på er!

Tiden går så snabbt och jag har så mycket som jag skulle vilja visa er. En massa vintriga bilder och påskig inspiration. Först ut är tips på en enkel och jättegod påskdessert nämligen mini-pavlova. Jag älskar verkligen Pavlova och har varit lite extra förtjust i den desserten efter det att vi bodde i Australien. Där var den som en nationaldessert och serverades ofta efter en grillmiddag på stranden. Här kommer receptet. Enkelt och gott. Pavlovareceptet kommer från Roy Fares via köket.se men fyllningen är min egen.

Mini-pavlova 

Du behöver:

3 äggvitor 

1,5 dl strösocker

0,5 tsk vitvinsvinäger 

0,5 msk majsmjöl

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 170 grader.

2. Vispa äggvitorna till fast skum, vispa sedan i lite i taget av strösockret. Vispa i vitvinsvinäger och ha sist i majsmjölet. Blanda det sista med en slickepott.

3. Spritsa ut små mini-pavlova 6-12 st på bakplåtspapper. Forma som en grund urgröpning i mitten på varje pavlova (med en sked). 

4. Grädda i ugnen och sänk direkt värmen till 120 grader. Stäng av ugnen efter 40-45 min och låt marängen stå kvar i några minuter. Ta ut och låt svalna, förvara sedan torrt.

Jag brukar göra dessa samma dag som se ska serveras men kan man hålla dem torra så går det säkert lika bra att göra dem dagen innan. Om de blir fuktiga blir de lätt sega.

Serveras med citronmousse som spritsas ut i mitten samt färsk frukt och bär.

Citronmousse:

Du behöver:

Jag brukar köpa färdig Lemon curd och blanda ut två stora klickar med lite vispgrädde tills den löser upp sig. Häller sedan på mer grädde. Sedan vispar jag upp det hela till en god citronmousse.

Till dekoration har jag använt kiwi, mango, jordgubbar, vindruvor och blåbär. Pavlova är ju så bra då det går att variera hur mycket som helst. Kanske någon gärna vill ha en kula glass i mitten istället. Det blir ju lika bra det med. 

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *