Hej!
Idag fick ni hänga med mig i köket när jag lagade lunch (i Stories på instagram). Fick flera frågor om detta superenkla recept så här kommer en favorit i repris. Den här soppan kan jag äta hur ofta som helst. Fungerar lika bra som förrätt som till lunch. Idag åt vi den med mammas filmjölkslimpa till. Här kommer receptet. Den går verkligen på nolltid att göra.
Grön ärtsoppa
600 gram frysta små fina gröna ärtor
1/2 gul lök
2 dl matlagningsgrädde
7-8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning (jag använder markatta ekologisk)
0,5 tsk salt
Gör så här
1. Hacka lök och fräs den i stekpanna tills den är blank och gyllengul
2. Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningen i en kastrull
3. Tillsätt frysta ärtor, lök och salt. När det kokar upp låter du soppan koka i 5 minuter under lock
4. Mixa soppan och tillsätt grädde
5. Koka upp och servera sedan soppan tillsammans med lite hembakt bröd eller varför inte lite fröknäcke med brieost
Kramar / Hanna W