Barnen bakade en riktigt god brownie i veckan som var och jag tänkte förstås dela med mig av receptet till er. Jag brukar göra några olika efterrätter till midsommar och då mina barn älskar choklad fick det bli en mjuk brownie som smälter i munnen. Receptet kommer från www.matskafferiet.se. Jag har använt mandel istället för valnötter. Serveras med färska jordgubbar och vaniljglass!
Nutellabrownie
Du behöver:
200 gram smält smör
3 dl socker
4 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1,5 dl Nutella
1 dl krossad sötmandel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C
Klä en ugnsform med höga kanter med bakplåtspapper ( ca 20x15cm )
Smält smöret
Rör ihop socker, vaniljsocker och ägg till en smet. Rör till sist ner smöret.
Blanda ihop de resterande torra ingredienserna i en egen bunke, tillsätt sedan till din smet.
Krossa mandel och rör ner i smeten.
Om din Nutella är kall så är det enklast att micra den någon minut innan du rör ner den i smeten.
Häll smeten i din ugnsform och grädda i cirka 25-30 minuter i mitten av ugnen. Servera med lite mandel eller florsocker.
Serveras med en klick vaniljglass och färska jordgubbar!
Kramar / Hanna