Hej på er!
Vilken start på dagen det var idag. En översvämmad källare och gräsmatta p.g.a mycket kraftiga regn i natt. Avstängda vägar och stängda skolor m.m. Har aldrig varit med om något liknande. Just nu håller vår källare på att torka upp och det finns inte så mycket mer vi kan göra i nuläget förutom att tvätta golv och torka mattor m.m. Jag är tacksam att vi byggde vårt Spa då källaren innehåller mest klinker och kakel som inte tar skada. Tänker på er som fått skador i era källare. Hoppas verkligen ni får hjälp att pumpa ur vatten och återställa era hem.
Jag tycker vi vänder den här dagen och lagar en supergod vegetarisk maträtt istället. Inspirerad av Eriks syster och hennes man som brukar göra Chimchurri till midsommar har jag plockat ihop en massa godsaker som är toppengoda tillsammans. Halloumi, chili, vitlök, citron och söta bakade körsbärstomater är några av smakerna ni får uppleva i denna rätt.
Här kommer receptet för ännu har vi väl inte slutat grilla?!
(Om ni har packat undan grillen så går denna rätt bra att göra i ugn samt i stekpanna.)
Vegetarisk grillning med Chimchurri
2 port.
Du behöver
Ett paket Chilihalloumi
Potatis som passar att ha i ugn
Mogna körsbärstomater
Schalottenlök
1/2 -1 vitlöksklyfta (jag använder 1/2)
1/4 dl pressad citron samt citron att grilla
Bladpersilja (ca 1 paket)
1/2 krm salt
1/2 tsk chiliflakes
1/2 dl Olja
Gör så här:
Chimchurri
(går att förbereda)
Finhacka bladpersiljan och blanda i olja (jag använde solrosolja).
Blanda i pressad citron samt pressad vitlök.
Blanda i chiliflakes och salt
(I stories på min instagram finns under dagen en video när jag lagar denna rätt.)
Vegetarisk grillning
Dela potatisen i klyftor och låt dem vara i ugnen tillsammans med salt och olja i 225 grader tills de är lagom mjuka. Lägg folie över.
Låt sedan körsbärstomater och schalottenlök vara inne i samma temperatur tills tomaterna blivit mjuka inuti och någon kanske spruckit.
Stek eller grilla valfritt antal halloumiskivor. Dela en citron och grilla den.
Lägg upp alltsammans på ett fat och ringla Chimchurrin över. Dekorera med bladpersilja.
Klart!
Om du inte vill ha en enbart vegetarisk rätt så passar grillad flankstek bra till. Salta den och grilla 5 minuter på varje sida (eller 3 min på varje sida om du vill ha den lite röd). Dubbla satsen Chimchurri och häll resten över köttet efter att du skurit upp det.
Lycka till!