Zafferano

Zafferano

(Originalrecept av Benjamin Ingrosso, hittat hos www.köket.se)

Hej!

Det är juletid och vad passar då inte bättre än att laga en härlig vegetarisk saffranspasta. Min kompis Malin kom över och vi hade en matlagningskväll i julens tecken så saffran blev temat!

Du behöver:

(4 portioner)

400 g pappardelle

1 g saffran

4 bananschalottenlökar, finhackade

3 klyftor vitlök, finhackade

150 g grön sparris, skuren i mindre bitar

röd chilifrukt, finhackad (ta mängd efter smak)

1 dl vitt matlagningsvin

2 dl vispgrädde

0,5 dl olivolja

salt

svartpeppar, nymalen

Till Servering

färsk bladpersilja

pecorinoost, finriven

grön sparris

Gör så här:

Lös upp saffran i lite varmt vatten.

Fräs schalottenlök, vitlök, chili och sparris i olivolja på medelvärme i en djup stekpanna utan att det tar färg.

Tillsätt saffransvatten, vitt vin och låt koka ner till ca hälften. Häll i grädde och låt koka ca 10 minuter.

Koka pastan al dente, häll av och spara lite av vattnet. Skölj inte av pastan med vatten då försvinner saltet.

Blanda pastan med såsen, späd med pastavattnet om den känns för tjock. Låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.

Riv över pecorino och garnera med persilja vid servering.

Till efterrätt bakade vi en saffranskladdkaka med vit choklad och åt den tillsammans med en hallon och apelsinsallad. Blev så juligt och gott!

Recept kommer snart här på bloggen.

Kramar / Hanna

Vill du ta del av kransar, juldekorationer och pyssel så besök min instagramsida @hannaw.se

Till min instagramsida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *