Inspiration höstdukning

Hej

Här kommer ett inlägg med inspiration höstdukning. Jag tycker om att duka med det som finns i trädgården eller i naturen. Hösten är ju perfekt då det finns mängder av vackra blad och annat att välja bland och plocka med sig hem till sin dukning. Det behöver inte alls vara svårt eller tidskrävande men visst blir det en mysig känsla.

På bilden har jag valt att duka till middag utomhus eftersom vi hade så varma kvällar i helgen. Tips på saker man kan duka med kommer här:

Ljung – Gör små buketter och knyt ett vackert snöre runt om. Lägg dem på tallrikarna eller på en tygservett av t.ex. linne. På bilden är det grå tygservetter från Åhléns.

Kastanjer, ekollon, kanske vindruvor från trädgården och nypon

Vackra blad att göra girlanger av eller bara lägga som de är i mitten av bordsdukningen. Blad är också vackra att göra små höstbuketter av och trä ett band runt. Man kan sedan lägga dem på tallrikarna.

Blommor från trädgården t.ex. kärleksört, höstanemoner, hösthortensia, höstaster, murgröna, rosor eller cyklamen.

Äpplen är vackra att sätta ljus i.

Den grå linnéduken kommer från Åhlens. Kandlabern i guld är ett loppisfynd. Silverbesticken från min farmor och porslinet är Mateus, Pottery Jo och Arv från Ikea.

Jag valde att duka under ett träd. Då kan man använda grenarna som en brinnande krona att antingen hänga lyktor i eller hänga glödlampor i. Dukningen är sedan omringad av höstplanteringar i korgar och krukor, flera olika ljuslyktor och fällar på stolar och sittbänk.

Njut av de vackra höstfärgerna vi har i naturen just nu.

Stor kram från Hanna W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *