Inredning,  Recept

5 minuters kola – Att baka med barn

Hej på er!

Visade en video i Stories på Instagram när barnen bakade chokladkola. 5 minuters varianten som jag brukade koka som barn. Frågade om ni ville ha receptet och det ville ni så här kommer det. Perfekt med enkelt julgodis som inte tar så lång tid att göra. Speciellt om man ska baka med lite yngre barn. Den här kolan bakade jag varje jul med mina elever under åren jag arbetade som lågstadielärare.

5 minuters Chokladkola

Du behöver:

90 g smör

2 dl socker

8 msk sirap

6 msk kakao

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull och rör ner övriga ingredienser.

Koka i ca 5 min och häll sedan smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Ta kulprov d.v.s häll kolasmeten i ett glas med kallt vatten. Detta för att prova ut så du får den konsistens du vill ha. Kolan får samma konsistens som den i vattenglaset.

När kolan har svalnat kan du klippa bitar och packa in kolan i kolapapper (bakplåtspapper).

Här hemma har vi pyntat för fullt inför advent. På bilden ser ni julstjärnan ”Snöflingan”, en stor krans av cypress och en stjärna som jag vikt av papperspåsar. Hoppas ni haft en fin första adventshelg!

Kramar / Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *