Inredning,  Recept

Hallon och lakritspannacotta samt tips på DIY ljusstakar

Hej!

Hittade ett recept som jag kände att jag måste prova. Det här receptet passar dig som älskar saltlakrits. En bärig hallonpannacotta med ett tunt lager av saltlakritspannacotta! Vi tänkte göra den här desserten till Nyårsaftonen tillsammans med pannacottan i mitt förra inlägg. Receptet hittade jag hos www.fredriksfika.allas.se. Hallonpannacottan är jättegod bara som den är om man inte tycker om lakrits.

Hallon och lakritspannacotta

Hallonpannacotta
225 g hallon (1,5 dl puré)
2,5 dl vispgrädde
1 dl gélesocker multi

Lakritspannacotta 

(Jag gjorde halv sats av detta för att få ett tunt lager)
15 turkisk peppar
2 dl vispgrädde
0,5 dl gelésocker multi

Dekorera gärna med hallon, minimaränger och någon krossad turkisk peppargodis

Ljusstakarna har jag gjort av glasflaskor som det varit Porter i. Hällde ut Portern och tog bort etiketterna i hett vatten. Satte i ljushållare så att det inte skulle bli rinnande stearin på bordet. Fint att duka med!

Gör så här:
1. Tina upp, mosa och sila bort kärnorna genom en sil så att du får en len puré.
2. Blanda hallonpuré, grädde och gelésocker i en kastrull och låt koka upp och sen sjuda i 30 sekunder. Fördela i 4 glas och ställ kallt i en timme.
3. Krossa turkisk peppar i en mortel, blanda kross och grädde i en kastrull och smält samman på medelvärme. Tillsätt gelésocker och låt koka 30 sekunder. Fördela lakritspannacottan ovanpå hallonpannacottan. Ställ kallt i 2-3 timmar.
4. Dekorera

Kram / Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *