Festligheter,  Recept

Halloumispett med vitlökssås – Förrätt till Nyår

Hej!

Så var det dagen före Nyårsafton. Älskar alla helgdagar med tillsammans tid och och möjlighet att få pynta lite och laga god mat. Här kommer en förrätt som jag älskar. Vegetarisk, enkel att göra och brukar bli uppskattad. Vi gör den ofta här hemma. Till plock, till grillat, till buféer men även som förrätt till festliga middagar. I år ska vi ha två små förrätter och den här kommer vara den ena av dem. Den andra blir en gratinerad hummer. Hoppas ni kommer gilla detta recept lika mycket som jag gör.

Förra årets förrätter kan du läsa om här

Hannas halloumispett med vitlökssås

Du behöver:

Halloumiost

Grön paprika

Rödlök

Creme fraiche

Vitlök

Grillpinnar av trä

Olja att steka i

Gör så här:

Skär halloumi, rödlök och grön paprika i bitar. Trä upp dem på grillpinnar.

Stek dem i lite olja i stekpannan till osten fått fin färg och är lite gyllene. Halloumin har en bra sida att trä upp den på och en sida där osten liksom faller isär. Grillpinnen måste få plats i stekpannan så bryt av den till önskad längd. Om du tycker det är enklare att steka bitarna utan grillspett och trä på dem med en gaffel i efterhand så får det precis lika bra! Spetten går bra att förbereda och sedan kan man steka dem precis innan de ska ätas. De är godast varma när osten är mjuk.

Såsen gör du genom att pressa vitlök och blanda med creme fraiche. Jättegott att dippa spettet i.

Lycka till!

Kram / Hanna W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *