Festligheter

Nyårsafton 2020 – En nyårshälsning till er

Hej!

Vill passa på att önska er alla ett Gott Nytt År.

2020 är ett år vi aldrig kommer att glömma. Ett tufft år för så många i hela världen. Sjukdom, oro och förlust av anhöriga. Alltsammans p.g.a viruset som spridits i våra länder. Corona/Covid 19 har satt sina spår och ännu är vi inte igenom detta. Som land har det varit svårt att veta vad som är rätt och fel när det gäller hur man bäst gör för att minska smittspridningen och behålla hälsan hos folket. Sverige har provat sig fram, gått sin egen väg, försökt sitt bästa. Saker har misslyckats och saker har lyckats. Vi har säkert alla olika åsikter kring vad man borde gjort och inte borde ha gjort men ännu har vi inte facit.  Alla är vi nog eniga om att året fått svåra konsekvenser på flera olika plan. Jag har försökt tänka att alla gör sitt bästa, att man får försöka sprida det som är ljust och lyckligt och positivt mitt i detta svåra. Mitt fokus har varit där och jag hoppas att det är den känslan ni fått via min instagram och blogg.

Jag märker att en del människor som stått varandra nära har glidit i sär under detta år. Mycket p.g.a att man tycker att den andra gjort fel. Antingen varit för oförsiktig i hur man lever eller att man tycker att den andre hållt allt för stort avstånd. Detta virus ska inte få förstöra vänskap, släktskap och nära relationer. Jag försöker tänka så och så försöker jag tänka på allt jag är tacksam över under året och allt jag lärt mig genom detta. Jag har haft ett lugnare tempo och hunnit reflektera mer över saker. Tagit en del viktiga beslut och upptäckt ännu mer av vad jag och min familj mår bra av och vad jag vill behålla av det som kommit till detta år. Kanske just det att leva livet ännu långsammare. Att inte vara helt slut när julaftonen kommer. Att lägga ännu mer tid på sådant som är kreativt och pyssligt då det ger så mycket glädje. Tid tillsammans med familjen har vi alltid prioriterat högst och det har inte varit någon skillnad nu men kanske att man som familj provat nya sorters uteaktiviteter. Det har berikat vårt liv.

Det nya året ligger framför oss! 2021 som bara kan bli bättre visst?! Det bästa framför!

Nyårsbuketten med vit syren, våranemoner, puderrosa nejlika och eukalyptus

Ett stort tack vill jag rikta till er för alla positiva kommentarer, hjärtan och DM:s. Ni har bjudit in mig i era liv. Både i det svåra och i det lyckliga. Några av er har jag haft ganska mycket kontakt med via DM där vi fått möjlighet att verkligen prata om allt det viktigaste i livet och jag hoppas att ni känner att jag hejar på er! Alltid! En del av er som jag haft kontakt med lever med svår sjukdom och det har berört mig något enormt. Jag har tänkt på er så mycket ska ni veta och ni har en speciell plats i mitt hjärta.

Hur har ni firat in det nya året?

Vi firade själva med lilla familjen p.g.a rådande restriktioner. En jättemysig kväll. Vi lagade en god middag med flera olika rätter: Här är vår  nyårsmeny:

Förrätt

Halloumispett med vitlökssås

Gratinerad hummer

Varmrätt

Smördegsinbakad oxfilé och vegetariskt alternativ med vegetariska biffar

Olika såser

Min grönkålssallad med rostad sötpotatis, fetaost och pistagenötter m.m.

Pommes till barnen

Dessert

Dulce de leche pannacotta

Tobleronemousse

Hallonpannacotta

Det kom snö till Nyår och en av de mysigaste sakerna var när vi flög drönare jag och Erik i snöig granskog. Film kommer framöver.

I nästa inlägg kommer min årsresumé med bilder. Det blir foton och text från året.

Vi hörs då!

Kramar / Hanna W

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *