Festligheter,  Foto,  Inredning,  Trädgård

Årsresumé 2020 – Foton och text från året som varit

Januari

Året startar med vårens älsklingsblommor. På bilden ser ni våranemoner. På något sätt tror jag att det är vår efter nyår. Vi åker snowboard i vackra Vemdalen hela familjen.

Jag lagar vegetarisk Carbonara och rustar sovrummet.

Februari

Pojkarna fyller år och vi har kalas för släkten. På avstånd hör vi om Corona men det känns långt borta. Vi bakar triangelbröd, lagar värmande soppor och åker Snowboard på helgerna. Huset fylls av vårlökar och jag petar ner de första fröna i jorden.

Vår rust av sovrummet blir klar och jag pyntar det med egentillverkade kransar.

Mars

I Mars fyller jag år och det blir det sista kalaset vi har här hemma under året. Mellofinalfest med några från släkten. Senaste gången jag kramade mina föräldrar. Vi fortsätter träffa familj och syskon men mestadels utomhus och med avstånd.

På bloggen skriver jag om trädgårdsdrömmar och ger tips. Delar mina frölistor. Snart är Corona ett faktum och vi blir vana att lyssna till presskonferensen kl 14 varje dag för att följa utvecklingen.

Jag gör ett fotojobb för Marc Mirren och vi börjar pyssla påsk. Det kommer bli en annorlunda påsk. Restriktionerna säger att vi inte ska samlas på samma sätt som vi brukar, inte resa o.s.v. Människor köper hem Coronaförråd ifall de skulle bli sjuka. Toalettpapper tar slut i butikerna och fabriken i lilla Edet brinner. Vissa hyllor i mataffärerna gapar tomma. Jäst är helt slut. Jag får tag på jäst via en kvinna som arbetar i matbespisningen på den skola jag arbetar. Hon hade en kompis som jobbade i en liten affär. Jag blir så glad för min påse med jäst. Vi funderar på om det ska bli en lockdown då vi hör att andra länder stänger ner. Vi förbereder oss för det och tänker att det här är nog slut till sommaren. I Litauen där min lillebror bor stänger de ner och han kan inte resa till Sverige längre.

April

Pelargonerna står i full blom i vårt fönster.

Sådderna växer ock gror.

I växthuset finns krukor  med vårlökar som tittat upp. Påsken är vacker även om den endast firas med vår familj. Mina föräldrar får en överraskning. Vi gömmer påskägg och andra överraskningar i deras trädgård som de får leta efter.

April avslutas med körsbärsblommor i närheten av mitt jobb.

Maj

Älskar alla månader men älskar Maj lite, lite extra tror jag.

Bigarråträden i vår trädgård står i full blom tillsammans med en stor hägg.

I växthuset står mina vårkrukor i full blom. Här samsas tulpaner med narcisser.

Precis allt är perfekt. Luften är ljum, alla vårlökar blommar ja till och med gräsmattorna blommar. Skogen är fylld av fågelkvitter och vitsippor i drivor. Man glömmer nästan Corona för ett tag. Naturens skönhet är bländande. Jag gör ett fotojobb för Gusti Leder med en älskad väska som senare blir stulen genom ett inbrott i min bil. Maj brukar vara så stressig men inte detta år. Vi hann njuta av allt samtidigt fanns oron över Corona och ens föräldrar som är i riskgrupp bakom hörnet. Saknad över de vi inte kan träffa just nu.

Juni

Lycklig, lycklig tid. Erik fyller år och vi firar midsommar i sommarstugan i Hälsingland. 3o grader varmt och strålande sol. Vi stannar en hel vecka.

Lyckad loppistur i Hälsingland

Hemma plockar vi trädgårdsbuketter och njuter av allt vackert i trädgården.

Jag gör ett fotojobb åt Impecta

Juli

Vi fortsätter plocka trädgårdsbuketter och spenderar mycket tid hemma samt på sjön. Åker en sväng till lilla stugan på Öland men håller avstånd och undviker restauranger och andra liknande aktiviteter.

Pionerna är så vackra!

Augusti

Kräftskiva med Eriks föräldrar i Hälsingland. Mysiga dagar.

Det blir ett Hemma hos reportage i Trädgården som kommer ut nästa sommar.

Tyvärr blev stylisten sjuk men fotografen kom och tillsammans spenderade vi dagen i trädgården och försökte fånga det som blommade vilket förstås blev stort fokus på dahlior. Denna sommar var ju en magisk dahliasommar och odlingarna utökades med bland annat den stora runda rabatten framför huset samt två andra snittblomsrabatter med portalgång.

Skördetid i trädgården!

Jag gör ett fotojobb för Aimn Sportswear

September

Skördetiden fortsätter

Jag skriver en artikel till Impecta och vi njuter sensommar så länge vi bara kan.

Oktober

Märkligt nog blommar dahliorna hela vägen in i Oktober då hösten är varm.

Jag gör ett fotojobb åt Navy Stories

Gör även ett fotojobb åt Sudio.

Alla 400 vårlökar petas ner i jorden.

Vi firar kanelbullens dag med blomstrande bullar!

Hortensia är en av älsklingsblommorna. Jag binder kransar av dem samt tar in torkade blommor att spara till vintern. Eterneller, harsvansar, lin m.m.

Gjorde ett fotojobb för Dearsam

Sista Oktober börjar julens dekorationer hemma hos oss och November blir en hel mysig månad av julpysslande. Trädgården går i vila och så gör även vi. Erik har jobbat hemifrån i många månader nu, Noah går i skolan på distans, jag åker till mina musikelever på skolan precis som vanligt och även Loves skola är öppen. Barnens aktiviteter fortsätter men är anpassade. De byter inte om i omklädningsrum när de ska spela bandy och fotboll. Trumlektionerna blir digitala.

Jag gör ett till fotojobb för Navy Stories igen men denna gång med deras pyjamas samt kimono.

Och ett fotojobb för Rönnehill hem och trädgård

Och ett fotojobb för Formbar Västervik

Pysslandet fortsätter. November är pysselmånad nummer 1.

December

Julens tid. Barnens bandy och fotbollsträningar stänger helt. Min skola stänger och jag har lektioner på distans. Vi förbereder oss på en jul med bara vi i familjen samt att bjuda föräldrarna i två olika omgångar på glögg i trädgården. Syskonen firar vi med digitalt. Det fungerar bra. Kurvan med antalet smittade i Sverige ser minst sagt oroande ut och sjukhusen börjar bli fulla. Vi bestämmer oss för att fokusera på allt lyckligt och känner stor tacksamhet att vi är friska och har vår lilla familj. Vi tänker på dem som förlorat anhöriga. Sorg och lycka om vartannat. Reflektioner över livet och vad som är viktigt.

En varm start på vintern men några dagar kom en del snö. Smälte dock bort mellan omgångarna.

Året 2020 har nått sitt slut ovh vi ser fram emot år 2021 med glädje. Har så många förväntningar på det nya året och liksom ett pirr i kroppen. Det här kommer bli bra. Jag har många planer för er här inne framöver men vill ni ha dagliga uppdateringar med foton och inspiration så kika in till min öppna instagram genom att klicka här.

@hannaw.se

Tack för allt. Ni är bäst! Utan er skulle det inte alls vara lika roligt att hänga här. Ser fram emot ett nytt år tillsammans med er.

Stor Kram! / Hanna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *