Recept

Chokladbolls-semla

Hej!

Vill bara önska er en fin Fredag och dela med mig av recept på chokladbollssemlor!

Som ni kan förstå blev det här en favorit för barnen. Gjorde dem i storlek mindre ;). Har utgått från Axas chokladbollsrecept och gjort en egen chokladmousse till med Marabou choklad. Enkelt och blir garanterat ett populärt fredagsmys bland barn och barnbarn. Här kommer receptet.

Chokladbolls-semla 

4 1/2 dl havregryn

150 g mjukt rumstempererat smör

1 1/2 dl socker

3 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

3 msk kallt kaffe eller vatten

Kokos eller pärlsocker till garnering

1,5 dl grädde

100 gram choklad (jag använde Marabou)

Gör så här:

Rör ihop smöret och sockret poröst. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Rulla bollar i önskad storlek (jag gjorde dem i liten variant). Rulla dem i kokos eller i pärlsocker och sätt dem i kylen så får de stelna lite.

Smält chokladen över vattenbad. Jag använde ca 3/4 av chokladen. Låt den svalna lite. Vispa grädden fluffig. Blanda försiktigt i chokladen i grädden lite i taget. Ställ chokladmoussen i kylen för att svalna eller en stund i frysen om du vill att det ska gå snabbare. När chokladbollarna stelnat så skär du av ett lock med en kniv. Spritsar ut chokladmoussen på chokladbollen och lägger på locket. Man kan även göra mer chokladmousse och gröpa ur lite av chokladbollen och fylla den.

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *