Trädgård

Min frölista trädgårdssäsong 2021

Hej på er!

Hoppas ni haft en bra start på veckan. Ställde frågan på min instagram om ni skulle vilja att jag delade min frölista med er. Det var många som ville det så här har jag sammanställt alla sommarblommor som jag kommer odla denna sommar. Hannas lilla trädgårdsskola är tillbaka och jag tycker att det är så roligt att skriva dessa inlägg. Många av dessa har jag tagit som frö från sommarens blommor men en del sorter har jag beställt då de antingen är nya sorter för mig eller att jag helt enkelt varit för lat för att samla in alla frön. En del har jag letat land och rike efter ha, ha men nu känner jag mig nöjd med årets sorter. Hur de ska få plats? Äh det löser sig alltid. Gjorde två nya snittblomsrabatter förra sommaren med bara ettåringar så jag tror inte jag kommer behöva utöka ytterligare i år men vem vet… Listan med luktärter fick inte plats här och jag tycker verkligen att den förtjänar ett eget inlägg eller hur?!

Blommor som är vackra att torka

Organic Apricot Peach mix strawflower seeds

Jätteeterneller Tom Thumb i mixade färger

Risp Statice Sunburst Apricot

Jätteeternell Silver pink

Spånadslin

Roseternell

Harsvans Risp Iceberg

Vitt pampasgräs

Rosenskära

Cupcake

Daydreams

Chokladskära

Double click snow puff

Vega white

Xhantos

Sea shells

Double click bicolour pink

Cosimo Colarette

Vallmo

Kornvallmo Shirley

Candy floss

Amazing Grey

Mother of pearl

Patty´s plum

Iceland Poppy

Iceland large cup poppies

Pumpa

Disco – vit

Ambar – Mörkare grön med ljusare gröna streck

Sommarflox

Cherry Caramel

Creme Brulée

Zinnia

Elegans Queen Mix

Zinderella White

Zinderella Lilac

Zahara double white

Giant salmon rose zinnia

Fingerborgsblomma/Digitalis 

Peach

Heirloom Apricot Foxgloves

Astrar

Chamois Turm

King size Apricot China Asters

Solros 

Pro Cut Plum

Ruby Eclipse

Ice Cream

Ms Mars

Vanlig hög solros

Blomsterkrasse

Tiptop Apricot

Ladybird Rose

Ice Age

Övriga:

Kungsljus Southern Charm

Akleja Clementine Rose, Salmon rose dubbla

Sommarmalva New Darf Pink Blush

Brudslöja

Slöjsilja

Blomstermorot Dara

Ringblomma bronzed beauty

Sommarrudbeckia Sahara

Stockros Chaters Salmon Pink

Clarkia Albatross

Sömntuta Apple blossom

Klockranka Cathedral bells

Rosenböna Sunset

Vädd

Samt många nya sorter som jag fått av @pantzark 🙂 och de jag brukar få från min syster Jennie när vi har vår fröbytardag!

Luktärt

En lång lista det med!

Jag får nog göra ett eget inlägg om mina luktärter som jag ska odla i sommar.

Hoppas ni hittat lite inspiration och kanske någon ny sort som ni skulle vilja prova att odla i sommar!

Kramar / Hanna W

 

 

 

 

6 Comments

 • Kate

  OMG…. Hur många / stora rabatter har Ni??
  Hur gör du med vattnig om ni reser iväg på semester..?
  Jag har aldrig tänkt på att Solrosor finns som olika sorter. Det är nåt för mig det!!!
  Ha det bäst, kraaam Kate

  • hanna.wahlstrom

   Hej Kate!
   Så roligt att du skriver. Vi har nog 7 stora rabatter och många odlingslådor samt krukor så jag tror det kommer få plats 😉
   När vi åker bort så brukar mina föräldrar vattna men vi har också fixat självbevattning förra sommaren. Vattenspridare på timer som får gå varje kväll även när vi är hemma.
   Vad roligt att du hittat lite inspiration till solrosor!
   Kramar / Hanna

 • Cornelia

  Hej! Vilken ljuvlig blogg du har!
  En fråga. Jag har köpt amazing Grey och en stor pionvallmo i år..funderar på vart jag ska sätta dom? Planteringslåda? Stor kruka? Något tips på vad det kan planteras med? Tack på förhand. Kram

  • hanna.wahlstrom

   Hej Cornelia! Det kommer bli så fint. Jag odlar vallmo i en stor rabatt för sommarblommor ”ettåringar” men pallkrage blir säkert jättebra det med. I kruka har jag inte provat. Det som är lite klurigt med vallmo tycker jag är att rötterna är så sköra så man får vara försiktig när man ska plantera dem om man försått dem. Jag har odlat Amazing Grey tillsammans med en ljuslila mindre pionvallmo och sommarflox Cherry Caramel. Tyckte det blev en fin kombo men vallmo är ju fin tillsammans med det mesta eller bara vallmo tillsammans i en grupp. Tycker det är jättefint att bara ha vallmo tillsammans.
   Kram / Hanna

 • Maria Nilsson

  Hej, tack för att du dela med dig av alla fina tips och inspirerande bilder ! Var ifrån beställer du dina frön? Söker ex sommarflox; Creme Brulée, Cherry caramel och Isabellina. Några tips på vart jag kan beställa dem ifrån?

  Vänlig hälsning Maria

  • hanna.wahlstrom

   Hej
   Tack snälla för dina fina ord. Så roligt att du tittar in här. Om du vill ha uppdateringar varje dag så kan du kika in till min instagram @hannaw.se.
   Vad roligt att du tycker om sommarfloxen. Förra året beställde jag dem från England men pga Brexit fungerade det inte i år så jag beställde både Creme Brulée och Cherry Caramel från Danmark Susannes Blomstercafé men vet även de som köpt dem på Blomsterlandet. Nelson Garden står det på de påsarna. Tror dessvärre att de är slut på flera ställen men jag letade runt lite och båda finns på Tradera just nu 11/3. ta en titt om det kan vara värt att köpa dem där.
   Kram / Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *