Inredning

Skurgolv – Steg för steg

Hej

Vi har slipat vårt gamla trägolv i köket och jag har bestämt mig för att det ska få bli ett skurgolv. Första gången jag provar så jag hoppas att det ska bli riktigt bra. Har köpt Linoljesåpa från Gysinge Byggnadsvård. De har återförsäljare på flera byggnadsvårdsaffärer. Den är fetare än vanlig såpa och det är linoljesåpa man använder för att få till ett skurgolv. Lämnar ingen fet hinna efter sig och gör golvet mjukt.

Man behöver en mikrofibertrasa som suger upp vatten bra, en gammaldags skurborste (finns på Ica), hink med kallt rent vatten och så såpan förstås. Har fått tips om att behandla golvet fem gånger och då använda 4 dl såpa till 10 dl iskallt vatten. Det var viktigt att det var riktigt kallt annars kunde golvet få en grå ton som gjorde att det såg smutsigt ut. Golvet blötes med kallt vatten i en liten sektion och sedan skurar man på med såpalösningen. Om såpan kommer direkt mot torrt golv kan golvet bli gult! När man skurat en bit ska golvdelen torkas med trasan som ska vara blöt av kallt vatten. Såparesterna ska bort så de inte ligger kvar. När hela golvet är klart ska det torka.

Detta ska jag upprepa 5 gånger tills de nyslipade träplankorna är mättade. Sedan skuras golvet efter behov när det är smutsigt. Då använder man 0,5 dl såpa till 10 dl vatten. Ju mer man skurar med såpan desto mer tåligt ska golvet bli.Nu hoppas jag på bra resultat!

Kram / Hanna W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *