Hej!
Bloggen/hemsidan har varit under uppbyggnad och är det ännu. Jag ändrar utseende och skapar nytt material för att det ska vara lättare att hitta. Har skapat en sida för dig som kanske har ett företag och behöver hjälp med produktfoto/reklambilder till instagram, hemsida eller katalog. Gå in under fliken Samarbeten/Fotojobb så hittar du exempelbilder där. Maila sedan mig för prisförslag.
Imorgon åker vi till Hälsingland till sommarstugan och planen är att ha en liten kräftskiva utomhus med Eriks föräldrar och syster! Det är så härligt där med Dellensjön alldeles intill. Vi har lovat att fixa tillbehören till kräftorna och jag tänker att vi nog kommer laga maten tillsammans. Tycker det är mysigt. Tänkte att ni kanske också vill ta del av våra favoritrecept på tillbehör till kräftskiva så här kommer de. Hoppas ni hittar något som ni gillar. De är så enkla att göra men så goda!
På bordet ser ni följande:
1.Tinade kräftor dekorerade med dill
2.Mini-västerbottenpajer
3.Melonsallad med fetaost
4.Löjromspizza
5. Kräftsnacks
Om man inte vill äta eller inte tycker om kräftor så är tillbehören väldigt goda precis som de är!
Här kommer recepten!
Melonsallad med fetaost
(Receptet kommer från min fina barndomskompis Camilla som gör den godaste salladen. )
Du behöver:
Bladspenat
Vattenmelon
Fetaost (jag föredrar Apetina)
Pumpakärnor
Lönnsirap / Maple syrup
Gör så här:
Lägg bladspenaten underst på ett fat.
Skär melon och fetaost i bitar. Toppa salladen med dem samt med pumpakärnor.
Ha på lite lönnsirap ovanpå.
Klart!
Mini-Västerbottenpaj 8 st
(Grundreceptet kommer från www.mitt.kok.expressen.se men är lite ändrat)
Kräftsnacks
Du behöver:
Salta chips
Rödlök
Stenbitsrom
Färsk dill
Creme fraiche
Gör så här:
Lägg ut salta chips på ett fat.
Toppa med creme fraiche, stenbitsrom, hackad rödlök och dill.
Löjromspizza:
(Receptet kommer från lindasmatstuga.se men lite omgjort)
Du behöver:
1 färdig pizzadeg (eller gör din egna)
2 dl Creme fraiche
1,5 dl Västerbottenost, riven
Stenbitsrom
Färsk dill
Rödlök, fint hackad
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°
Lägg ut pizzadegen på en bakplåtspappersklädd plåt.
Bred över ca 1 dl creme fraiche
Strössla över västerbottenost
Grädda i ugnen tills osten smält och pizzan fått fin färg.
Ta ut och låt svalna av lite innan du toppar med resten av creme fraichen.
Skär i bitar. Lägg på en klick creme fraiche. Klicka över löjrom. Strö på rödlök och dill.
Önskar er alla en fin start på sensommaren!
Kramar / Hanna W
Tack för tipsen, det ser jättegott ut!
Vad roligt att du tyckte om dem!