Saffranskladdkaka med vit choklad serveras med en apelsin och hallonsallad
(orginalrecept Ica)
Här kommer förslag på efterrätt i juletider. Jag och min kompis Malin satte ihop en meny med saffran som tema så efter pastan Zafferano blev denna goda kladdkaka dessert. Perfekt till adventsfika eller kanske som dessert under julhelgen.
Du behöver:
100 g smör
1 förpackning med saffran ( 1/2 g)
100 g vit bakchoklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
smör till formen
Apelsiner och hallon till servering

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smörj en form med löstagbar kant med smör (ca 24 cm i diameter). Bröa formen med mjöl (Ha i lite vetemjöl, skaka runt mjölet i formen och töm bort det som inte fastnar i smöret).
3. Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffran. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.
4. Blanda ägg och socker i en skål.
5. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet.
6. Häll smeten i formen.
7. Grädda kakan mitt i ugnen ca 14-20 minuter. Kakan ska ha stannat på kanterna och gunga lite i mitten. Låt svalna i formen på galler.
8. Förvaras i kylen innan den serveras så att den vita chokladen sätter sig.
9. Serveras tillsammans med apelsinskivor och hallon.

Lycka till!
Kramar / Hanna