De här går jättesnabbt att slänga ihop och blir garanterat en barnfavorit. Gillar cupcakes i miniformat. Lite lagom storlek så där. Vi fyllde halva formen med kladdkakasmet och hade dem inne i ugnen i ca 10 minuter. Man får hålla lite koll. De ska ju vara lite kladdiga. Medan de svalnade smälte vi choklad. Välj någon sort du gillar (Marabou har vi inte riktigt lyckats med då den har en tendens att bli lite gryning när man blandar den smälta chokladen med annan ingrediens). När chokladen smält blandas den med philadelphiaost efter önskad smak. Sedan är det bara att spritsa ut toppingen med en stor stjärnsprits och garnera med några chokladägg. Snabbt och enkelt och de små på påskfesten blir garanterat glada. De små miniformarna hittade jag på Panduro. De är bra för kakan fastnar inte i formen då den har en glansig yta inuti och själva formen går att veckla ut lite när man äter bakelsen. Flaggorna är från Granit. Kakfatet är av mindre storlek med fot och kommer från Pottery Jo. Känns som det är dags för ett lite nyttigare recept men det är ju påsk förstås. Jag ska visa er ett recept på en jättegod soppa efter påsk.
Använde detta enkla recept till smeten. Bara att blanda ihop alla ingredienser. Ägg och socker först och mjölet sist. Annars ingen speciell ordning.
Påskbakelser / Kladdkaka
100g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1 krm salt
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl