Vill tipsa er om en jättegod soppa som går supersnabbt att laga till. Jag och min svägerska Lotta tänkte laga den som lite påsklovslunch någon dag i veckan. Vi har nämligen åkt till fjällen för att fira påsklov. Barnen är överlyckliga över att få spendera påskledigheten med kusiner, faster, farbror, farmor och farfar.
Grön ärtsoppa
600 gram frysta ärtor
1/2 gul lök
2 dl matlagningsgrädde
7-8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning (jag använder markatta ekologisk)
0,5 tsk salt
1. Hacka lök och fräs den i stekpanna tills den är blank och gyllengul
2. Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningen i en kastrull
3. Tillsätt frysta ärtor, lök och salt. När det kokar upp låter du soppan koka i 5 minuter under lock
4. Mixa soppan och tillsätt grädde
5. Koka upp och servera sedan soppan tillsammans med lite hembakt bröd eller varför inte lite fröknäcke med brieost
Love packade sin väska helt själv. Ni ser ju vad som var viktigast att ta med och säkerhetsbälten skulle de ha 😀!
Själv var min viktigaste packning kamera, snowboard och mandelmjölk. Ni kommer snart förstå varför..!
Lovar att ”fjällentipsa” lite under veckan
Kram / Hanna W