Uncategorized

Stora inlägget om Australien – Det bästa med att bo just där! – Del 2

Whitehaven beach, Whitsunday Island

Hej!

För er som missade mitt inlägg igår om flytten till Australien och vad vi gjorde där finns det att läsa om du klickar här.

Del 2 – Vårt älskade Australien

Vi funderade länge på att stanna kvar men eftersom vi gärna ville ha barn så blev valet enkelt. Vi ville att barnen skulle få växa upp med mor och farföräldrarna så valet föll till slut på Sverige efter en tid av resande på Nya Zeeland. Men det var inte helt enkelt att lämna. Vi hade byggt upp ett liv där med socialt umgänge, jobb och studier. Vi kände oss som hemma. Vi var lyckligt lottade som hade vänner och familj som hälsade på men vi visste också att avståndet i längden skulle bli allt för långt för att kunna hälsa på ofta. Människorna och livet finns kvar där borta och hittills har vi försökt hälsa på under två längre perioder tillsammans med barnen. Vi vill att de ska veta var vi bodde och precis som oss ta del av livet där. Våra kompisar har fått barn och våra barn har fått lära känna dem vilket har varit så värdefullt. Noah var 8 månader när vi vände tillbaka  första gången. Andra perioden vi vände tillbaka var barnen 6 år och 10 år. Vem vet. En dag kanske vi flyttar tillbaka.

Här kommer några bilder från vårt älskade Australien 

Operahuset, Sydney

Barnen lärde sig att surfa

Små mysiga caféer
Hyams Beach, Jervis Bay

Nyårsfirande Harbour Bridge, Sydney
♥ Erik ♥

Vad är då det bästa med att bo i Australien?

Om du frågar oss så är det nog öppenheten som är nummer 1. Människor är välkomnande och vänliga. Det är enkelt att leva här!

Nummer 2 är nog den varierande naturen och att du verkligen får allt det bästa på samma gång. Beroende var du åker så får du uppleva helt nya äventyr. Som det här!

1.Kritvita stränder som Whitehaven beach eller Hyams beach som båda ska ha den vitaste sanden i världen

2.Riktigt bra surf

3.Regnskog, djungel, berg och vattenfall

4.Ökenlandskap med röd sand och ett öde landskap kring klippan Uluru

5.Det stora barriärrevet med snorkling/dykning du aldrig kommer glömma. Färgerna är magi!

6.Storstad – Bara älskar Sydney med allt du kan tänka dig. Restauranger med mat från alla världens hörn, bra shopping, utomhusbio, event, parker, besöksmål, festivaler och konserter.

7.Platser som Operahuset eller fyrverkeriet vid Harbour Bridge.

8.Barnvänligt!

9.Ett djurliv som slår det mesta!

Visste du att de söta koalorna grymtar som små grisar?! Ja när de inte sover förstås 😉

Wilda små kängurur, Wallabies
Mot djungeln
Lorikeet som även de kan vara tama och matas vid fönstret
Min favoritblomma Frangipani

Manly Beach
Vinodlingar på höjderna
Juicebarer med färskpressad juice

På frågan om vi längtar tillbaka blir svaret från samtliga familjemedlemmar: JA!!!

Tack för att du följde med mig på min lilla minnesresa tillbaka. Hoppas du tyckte det var roligt att se några foton från det vi kallar vårt andra hem!

 

2 Comments

 • Bittan

  Hej! Vilken fin berättelse från Australien du skrivit om och så fina bilder. Det är ett bra minne för Er och särskilt nu att tänka på i dessa tider. Ja nu dröjer det nog många pr innan man kan åka utomlands men finns mycket vackert här i Sverige.
  Nu önskar jag dig en trevlig fortsättning på onsdagen./Britt-Marie kallas ofta Bittan

  • hanna.wahlstrom

   Hej Britt-Marie
   Tack snälla för ditt fina meddelande. Så roligt att du skriver till mig. Ja visst är det fint med minnen. Allt sådant som kan bevaras i hjärtat och plockas fram när det behövs. Håller med dig att det finns många fina platser i Sverige. Det kanske till och med blir så att man kommer att semestra i sin egen kommun och få uppleva nya platser där och uppskatta den plats man bor på. Vi får helt enkelt se. Just nu är jag tacksam för alla dagar vi kan hänga ute i trädgården och vara friska!

   Kram / Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *