Hej!
Den här goda chokladen måste ni bara prova om ni gillar varm choklad men vill ha en nyttigare variant utan socker. Älskar den lite krämiga konsistensen och mixar man en stund får man efter ett tag en fluffig yta att strö över lite kakao på. Chokladen är upphälld i mugg från Mateus. Här kommer receptet!
Varm choklad utan socker till 2 koppar
Receptet hittade jag på ceciliafolkesson.se
5dl osötad ekologisk mandelmjölk (flera sorter innehåller socker men inte den här)
Ca 4 tsk upp till ca 2 msk kakao beroende på vad man gillar. Prova dig fram!
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver
4 mjuka färska dadlar
Värm allt i en kastrull och rör under tiden. Det ska inte koka. Mixa slät så den blir skummig och god. Värm den sedan.
Nu är det bara att njuta av din färdiga kopp choklad!
Kram / Hanna W
Men vilken smak!! Den liknar ju inte alls vanlig varm choklad. Grymt god och krämig! Så mycket godare! Godast.
Kul att du gillade den!