Festligheter,  Inredning,  Trädgård

Påskdukningar

Hej fina ni!

Att dekorera inför högtider är bland det bästa jag vet om. Det är ju inte alls nödvändigt och i år firas ju inte påsken så som vi brukar fira den men jag tycker att det ger så mycket glädje att få pyssla lite. Man tänker på annat en liten stund och jag vill göra påsken så där lite extra magisk. Här har jag dukat med linneservetter och använt ett vackert pappersägg som servetthållare genom att sticka in servetten genom snöret. Vackra Tazetter ”Bridal Crown” och några häggkvistar har jag stuckit igenom snöret. Överst ligger några gröna chokladägg.

Jag fick tag på små minikrukväxter. Gul våreld som jag satte ner i en liten kopp. En på varje tallrik.

Små fågelbon från förra årets dukning. En grå linneservett lindat som ett bo med olika storlekar av chokladägg inuti. En liten bukett med påsklilja, tazett och pärlhyacint ligger intill.

Här är ett litet fågelbo som jag pysslat ihop av små kvistar från häggen som står på vår tomt. Inuti ligger olika storlekar av chokladägg.

En dukning i grått med en liten överraskning på varje tallrik samt en liten trädgårdsbukett med videung och pärlhyacint.

Här är Noahs tallrik. Ett litet påskägg av trä med hans namn får pryda tallriken. Dekoration med en liten krokusbukett.

Lilla påskkaninen gjord av ett ägg som jag målat som ansikte och en servett som öron. Bredvid ligger en liten krokusbukett från trädgården.

Hoppas du fått lite inspiration om du liksom jag gillar att pyssla med dukningar inför högtiden som kommer.

Kramar / Hanna W

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *