Uncategorized

Ulriksdals trädgård

Hej!

Här kommer fortsättningen på Stockholmshelgen:

Efter frukost och en promenad i gamla stan åkte vi till Ulriksdals trädgård. Ett favoritställe för mig. Jag älskar det! Har du inte varit där måste du åka dit! Växthus med mängder av växter och en vacker trädgård med mängder av perenner när det är säsong i slutet av Maj. Nu i Mars hade de sticklingar och en underbar tulpanodling med självplock. För en trädgårdsälskare som jag kan det inte bli bättre. Deras snittblommor är också magiska och vilka krukor de har. Ja ni förstår. Den bästa handelsträdgården helt klart!

Vi vandrade runt bland alla krispiga bedårande tulpaner och läste på de små lapparna där det stod vilken sort det var. Man väljer själv om man vill klippa av tulpanerna eller dra upp hela tulpanlöken och ta den med hem. Tulpanbuketten fick Eriks föräldrar som varit barnvakt över helgen.

Om jag handlade något…. Alltså jag försökte verkligen att hålla ner shoppandet men ett par vackra krukor blev det, en grön växt och några fröpåsar. Hur ska jag få plats med alla plantor jag driver upp???

Slottsträdgården Ulriksdal ligger i Ulriksdals Slottspark och bjuder på så mycket inspiration samt ny energi. Alla dofter och det magiska trädgårdscafét med fantastisk vegetarisk lunch samt hembakade godsaker.

Den sista bilden är på deras goda citronpaj med maräng. Jag blev inspirerad till att dekorera bakverk med pelargoner. Det ska jag absolut göra framöver.

Önskar er en fin start på veckan!

Kramar / Hanna W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *