Hej!
Till alla lakritsälskare. Detta julgodis är till er! Jag har utgått från ett recept jag hittade hos köket men ändrat lite.
Lakritskola med turkisk peppar
Du behöver:
100g smör
3 dl socker
2 dl grädde
1 dl glukossirap
4 msk lakritspulver eller mindre om man föredrar en kola med ”mildare” lakritssmak
Om man vill kan man ha lite svart karamellfärg men det går jättebra att hoppa över.
En påse turkisk peppar (hårda karameller)
Gör så här:
Krossa turkisk peppar till pulver i en stark mixer.
Häll allt i en kastrull och koka upp. Rör om hela tiden. Innan det börjar koka kan man smaka lite om man tycker det är lagom med lakritssmak.
Droppa eventuellt i lite svart karamellfärg om du vill ha den svart, annars blir den brun.
Koka till 122-124 grader. Jag tog av kastrullen från plattan vid 122 grader.
Häll upp på en plåt med bakplåtspapper. Strö över pulver av turkiskt peppar. Spara en del. Låt kolan svalna innan du skär den i bitar. När du sedan snurrar in varje del i mindre bitar av bakplåtspapper (till kolor) har du turkisk peppar-pulver i mitten av kolorna.
Klart!

Det lilla barrträdet Edit från Ulriksdals trädgård har flyttat in!