Har ni provat?! Om inte så kan jag bara säga att det inte är sista gången jag bakar detta godis. Blev så gott med kombinationen mellan det söta och det syrliga. En bra avslutning på Midsommaraftonens godsaker. Det enda lilla minuset som finns är väl tiden i ugnen… Men det är värt det. Dessa remmar går såklart perfekt att göra på andra sommarbär också. Jag ska prova med hallon samt röda vinbär har jag tänkt. På instagram finns en video till er från när jag gör remmarna. Klicka här så kommer du dit. Receptet kommer från www.koket.se
Här kommer receptet:
Rabarberremmar
Du behöver:
6 dl rabarber (ca 2-3 stjälkar)
2-3 msk honung
strösocker (till garnering)
Gör så här:
Sätt ugnen på 70 grader.
Skär rabarbern i mindre bitar, lägg i en kastrull och täck med vatten. Låt koka upp och sjud i tills rabarbern är mjuk.
Häll av vattnet och mixa rabarbern fint.
Häll över i en finmaskig sil och låt vattnet rinna av, kvar ska det återstå en puré.
Blanda purén med honung.
Pensla ett bakplåtspapper med neutral matolja och bred ut purén i ett riktigt tunt lager (2-3 mm).
Låt stå i ugnen tills nästan torrt, ca 6-8 timmar beroende på hur tjock smeten är. Håll lite koll mot slutet.
Ta ut plåten och låt svalna helt, klipp i remmar och doppa i socker!
Lycka till!
Kramar / Hanna