Uncategorized

Krämig pastasås med halloumi, sockerärtor och körsbärstomater

Hej!

Här kommer ett snabblagat vegetariskt lunchtips!

Blev så inspirerad när jag var hos min kompis Josefin som gjort en jättegod pastasås med halloumi och grönkålspesto. Kände att jag bara var tvungen att göra en egen liknande variant.

Här kommer receptet:

Krämig pastasås med halloumi, sockerärtor och körsbärstomater

Färsk pasta

Halloumi skuren i bitar

Körsbärstomater

Pesto

Matlagningsgrädde

Körsbärstomater

Pinjenötter

Sockerärtor

Gör så här:

Koka den färska pastan enligt förpackningen (brukar vara 4 min).

Häll i ett paket matlagningsgrädde i en panna. Blanda i lite pesto efter smak. Lägg i körsbärstomater samt sockerärtor och låt dem puttra lite i såsen så att tomaterna blir lite mjuka. Lägg i bitar av halloumi och låt dem bli mjuka i såsen. (En del föredrar att steka på osten lite först men jag hoppade över det). Osten gör att såsen blir så god och krämig. Servera direkt med lite ruccola och pinjenötter på toppen!

Ha en fin kväll!

Kramar / Hanna W

2 Comments

  • Kate

    Mmm, den såsen lät ju galet god!! Och grönkålspesto…!! Ramslökspesto har jag gjort, men inte grönkål..
    Ha det gott fina Hanna, kraaam Kate

    • hanna.wahlstrom

      Wow ramslökspesto lät ju riktigt gott. Har aldrig hört talas om det. Måste nog prova 😉
      Kramar till dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *