Hej!
Här kommer ett snabblagat vegetariskt lunchtips!
Blev så inspirerad när jag var hos min kompis Josefin som gjort en jättegod pastasås med halloumi och grönkålspesto. Kände att jag bara var tvungen att göra en egen liknande variant.
Här kommer receptet:
Krämig pastasås med halloumi, sockerärtor och körsbärstomater
Färsk pasta
Halloumi skuren i bitar
Körsbärstomater
Pesto
Matlagningsgrädde
Körsbärstomater
Pinjenötter
Sockerärtor
Gör så här:
Koka den färska pastan enligt förpackningen (brukar vara 4 min).
Häll i ett paket matlagningsgrädde i en panna. Blanda i lite pesto efter smak. Lägg i körsbärstomater samt sockerärtor och låt dem puttra lite i såsen så att tomaterna blir lite mjuka. Lägg i bitar av halloumi och låt dem bli mjuka i såsen. (En del föredrar att steka på osten lite först men jag hoppade över det). Osten gör att såsen blir så god och krämig. Servera direkt med lite ruccola och pinjenötter på toppen!
Ha en fin kväll!
Kramar / Hanna W
Mmm, den såsen lät ju galet god!! Och grönkålspesto…!! Ramslökspesto har jag gjort, men inte grönkål..
Ha det gott fina Hanna, kraaam Kate
Wow ramslökspesto lät ju riktigt gott. Har aldrig hört talas om det. Måste nog prova 😉
Kramar till dig!