Uncategorized

High Chaparall – Semester i Småland

Hej!

Sista stoppet på semestern är Småland. Vi provade High Chaparall då vi aldrig varit där. Tyckte att en dag var lagom. Vi hann med alla shower: Wild West Show, Zorro, Amerikaresan och Lucky Luke. Åkte ångtåget som rånades av banditer och barnen provade pilbågsskytte och yxkastning på Indianön.

Koncentrerade till max. Det här var Noahs höjdpunkt förutom att springa runt på hustaken i den uppbyggda staden Buffalo city och duellera mot sin lillebror. De spelade in en Zorrofilm.

Parken passade bäst för barn i åldern 8-10 år tyckte jag. En del mindre barn blev rädda för de höga ljuden på showerna (skott och explosioner).

Innan vi lämnade parken åkte vi förstås ångtåg och blev rånade av banditer. Såg också när kassörskan i godisbutiken blev rånad av ett gäng små utklädda cowboys. De fick en drös med chokladpengar. Lite svårt att veta vilka som var skådespelare och inte i parken ;). Loves bästa var nog Wild West Show. Det var den showen vi alla gillade bäst!

Avslutar med frukostbild från vårt hotell i Alvesta. Vitaminshots, smoothies, färskpressad juice och en kock från Danmark som lagade underbara omeletter och våfflor på plats. Efter det började vårt campingliv med husvagn som vi hyrt i Älmhult. Det där med campingliv är mysigt men kan vara lite tålamodsprövande kan jag tycka… Speciellt när man missat boka elplats, campingbordet med dukning blåser sönder, slöa getingar hittar in i husvagnen och jag ni förstår. Jag är tacksam att jag fått träna mitt tålamod ha, ha.

Hoppas ni har det bra i värmen. Tänk att det blev sommar till slut!

Kram / Hanna W

One Comment

  • Kate

    High Chaparall är väl härligt, och deras camping är fin!
    Skrattar gott åt Ditt tålamodsprövande…Vi har campat i nästan 20 år nu… Det gälker lite att ha bra grejer, stabila bord bl a…. Där emot kan jag bli trött om det inte är fräscha toaletter och duschar eller om man får en plats lååååångt bort från servicehuset. Efter någon campingvecka är det skönt att komma hem till stora ytor igen!!
    Kraaam Kate

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *