Recept

Västerbottenlax med blomkålsris

Nu mina vänner är påsken alldeles snart här och jag tänker fylla bloggen med en massa härlig påskinspiration!

Vi börjar med en god laxrätt. Lax hör påsken till tycker jag och med blomkålsriset till blir denna rätt både nyttig och god!

Kanska något att laga till Påskhelgen! Inspiration kommer från Gustav Trägårdh men receptet är ändrat lite i vanlig ordning.

Västerbottenlax med blomkålsris 4 Pers

Du behöver:

500 gram färsk laxfilé

3 1/2 matlagningsgrädde

Riven Västerbottenost

Baby plommontomater 150-200g

Liten påse färsk spenat ca 65 g

8 st blad färsk basilika

1/2 citron (pressad citronsaft)

50 g riven västerbottenost

Salt

Tillbehör

Blomkålsris eller pressad potatis

Jag brukar köpa finhackad blomkål i en påse vid grönsaksdisken (det står blomkålsris på påsen). Kokar det sedan i 60 sekunder.

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skär bort skinnet på laxfilén. Skär laxen i portionsbitar och salta.

Smöra en ugnssäker form.

Lägg i färska spenatblad så att det täcker botten av kastrullen.

Lägg laxbitarna ovanpå.

Hacka basilikan och lägg ovanpå laxen. Sprid sedan ut minitomaterna ovanpå allt.

Blanda den rivna osten med matlagningsgrädde och häll detta över fisken

Gratinera mitt i ugnen ca 20 min eller tills laxen är klar.

Servera med grönsallad samt blomkålsris eller pressad potatis.

Enkelt och så gott!

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *