Inredning,  Recept

Rostade rotsaker i ugn med halloumi

Hej!

Dags för ett nytt gott vegetariskt recept tycker jag! Lunch eller middagstips helt enkelt.

 

Rostade rotsaker i ugn med halloumi

Potatis (för att ugnsrosta)

Morötter

Rödlök

Halloumi

Ruccola

Minitomater

Avokado

Gör så här:

Skiva upp potatis, morötter, rödlök och halloumi.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla på olja och salta.

Sätt in plåten i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Tycker om när rotsakerna fortfarande är lite krispiga sådär. Gillar du att ha dem inne längre så gör det! Vet att en del ugnsbakar i ca 20 minuter.

Servera tillsammans med ruccola, minitomater, avokado, falafel och yoghurtsås eller bara tillsammans med bönor eller kikärtor om man vill ha en enklare variant till lunch. Keso är gott till också!

En sommar spenderade jag i Israel då jag deltog i ett projekt kring cancerforskning på Weizmanninstitutet i Rehovot. Där lagades det Falafel på torgen och serverades i nybakade pitabröd. Jag lärde mig älska Falafel den sommaren. Ni ska få mitt bästa Falafelrecept lite längre fram jag lovar!

I närheten av mitt jobb har de förresten öppnat ett café med ekologisk vegansk mat samt fika. Tycker det är roligt att det dyker upp olika matalternativ och caféer. Little Art Cakery heter stället. Deras koncept är även att presentera månadens konstnär. Min kollega Lotta @studiol8 visar upp sina tavlor denna månad. Kika på min Story på Instagram om du är nyfiken. Lyckades få med mig några mobilbilder. Glömde kameran hemma.

Kramar / Hanna W

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *