Recept

Nybakta frallor utan jäst – Perfekt i dessa tider när det är svårt att få tag på jäst i affärerna

Hej på er!

Sverige och världen upplever nu något vi inte upplevt tidigare. Svåra tider för vården och företagare tror man väntar. Många människor är oroliga och några upplever för första gången i sitt liv hur det är att vara isolerad i karantän. En del av oss är sjuka och många har nära anhöriga i riskgrupper. Samtidigt ser vi ett Sverige som går samman. Människor som hjälper varandra på många olika sätt. Jag kommer skriva ett inlägg om detta lite längre fram men först vill jag börja dagen med att dela med mig av ett recept på hur man kan baka goda frukostfrallor utan jäst. Jag har själv letat jäst under veckan i flera olika mataffärer utan att lyckas. Jag tänker att det är fler som tycker om att baka som inte hittar jäst. Därför vill jag ge er detta recept där man bakar med bakpulver istället! Inspiration till receptet kommer från Lindas bakskola men jag har i vanlig ordning bytt ut och ändrat lite.

Var rädda om er och försök att hitta på saker som gör er glada t.ex. att baka!

Mjölkfria frukostfrallor på 15 minuter 

9 st

4 1/2 dl vetemjöl samt 1 1/2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 ½ dl havremjölk

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt havremjölken i de torra ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg.

3. Degen är riktigt kladdig och du kommer behöva använda ytterligare lite mjöl för att med händerna kunna forma 9 stycken kladdiga runda frallor. Ha t.ex. mjölade händer när du formar dem eller ha i lite mjöl uppe på degen för att kunna forma. Kom ihåg att inte ta för mycket mjöl och att inte blanda i en massa mer mjöl då bröden blir torra. De ska gå att forma men vara kladdiga. Du ska forma 9 frallor och platta till dem lite. Lägg dem på ett bakplåtspapper.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 11 min. Det blir lite olika tid på olika ugnar. När du tar ut dem ur ugnen så pensla dem med vatten och låt dem svalna.

De är som godast att äta när de är precis nybakta! Lycka till!

Kram / Hanna W

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *