Hej på er!
Jag tycker det är dags för ett recept eller vad säger ni?!
Ni som känner mig vet att jag brukar äta mycket vegetarisk mat så det är ofta sådana recept det brukar bli på blogg samt instagram. Denna rätt äter jag mer än gärna som brunch eller enklare lunch för den delen. Passar även bra som förrätt eller till vegetarisk buffé! Receptet kommer från en frukostrestaurang som ligger precis intill stranden i Bondi Beach, Sydney, Australien. Just den platsen var mitt och Eriks första hem. Vi hade en lägenhet där i närheten av havet. Detta var förstås vårt favoritfrukostställe! Älskar du små gröna ärtor lika mycket som jag. Då är detta något för dig! I vanlig ordning har jag ändrat receptet lite men det är endast garneringen. Resten är original såklart!
Green Pea Pancake – Porch and Parlour, Sydney Australia
250g tinade små fina gröna ärtor
1/2 cup majsmjöl
1 ägg
1/4 gul lök eller mindre
Lite olja att steka i
Salt efter smak
Garnering
Bladpersilja, färsk mynta och ev färsk koriander
En halv avokado
1 kokt ägg
Mini plommontomater
Ruccola
Olivolja
Ärtskott
Fetaost
Pinjenötter
Gör så här
Mixa ärtorna, hackad lök, majsmjöl och ägg (samt lite salt om du önskar) till en jämn smet.
Stek pannkakorna försiktigt på medelvärme (jag brukar steka på 6:an). Det blir tre stycken. Använd olja att steka i. Vänd tills de får färg. Den ska vara ganska hög inte helt platt som vanliga pannkakor.
Lägg sedan pannkakan underst på ett fat och garnera med tillhörande ingredienser. Klart!
Here is a link to the Recipe in English!
Hoppas du kommer gilla det lika mycket som jag!
Ha en fin Lördagkväll! Kramar / Hanna W