8 Comments

 1. Maria (sannomgard)

  Du skriver så vackert, så fint på så många sätt❤️. Vilken resa du gjort, och vad härligt att du lyckas vända det. Vi vet så lite om livet, och jag tror som dig att i varje situation kan vi finna något positivt. Det är 9 år sedan nu, vårt liv vändes upp o ner.De visste inte om de kunde rädda vår dotter, då det visade sig att hon föddes med komplicerade hjärtfel. Har känt mig buren många gånger i mitt liv, men aldrig så buren som jag gjort dessa åren. Har aldrig sett på livet som jag gör nu. Ser fram imot att följa dig vidare ❤️, kram

  • hanna.wahlstrom

   Tack fina du för att du delar med dig! Jag blir rörd och berörd av din berättelse. Det måste ha varit det svåraste man kan vara med om. Så fint att du känt dig buren och har lyckats hitta positiva saker i allt det svåra. Jag hoppas att din dotter idag mår bra och att ni alla mår bra. Tack för att du tagit dig tid att läsa. Stor kram till dig!

 2. Lena Jönsson

  Hej
  Tack för att du delar med dig. Känns bra att läsa om nån annan som har samma problem.
  Jag är under utredning och man misstänker SLE, har bl a haft och har fortfarande från och till problem med att jag får svårt att andas när jag ansträngt mig. Har även lätt feber som stiger i samband med detta.
  Har fått utrett att jag inte har några allergier. Knepigt .

  • hanna.wahlstrom

   Hej
   Tack för att du skriver!
   Men vad märkligt och jobbigt. Om du får remiss till reumatologen så kan de se om du har SSA Antikroppar i blodet. Det kan visa på SLE eller Sjögrens. SLE har många olika symptom men det där har jag inte hört om. Det här med feber från och till känner jag igen. Jag hade så var och varannan dag hela tiden i 2 års tid men sedan försvann det helt.

   Hälsningar / Hanna

 3. Gullvi Strååt

  Hej och tack för alla dina kloka ord. Min mamma hade Sjögrens och själv har jag fått både Psoriasisartrit och Sjögrens.
  Jag fick ett tips från optikern på lasarettet om att ta Omega 3 kapslar. Även om jag har pluggar i mina tårkanaler så har det hjälpt mig mycket för jag har inte mycket tårvätska. Sedan jag började med dom så tycker jag inte att ögonen är lika torra. Kanske kan det hjälpa någon annan. Så trevligt att läsa din ”resa” och självklart ger vi inte upp. Jag blev så glad nör du fick möta en läkare som verkligen lyssnade för det kan jag sakna på vårdcentralen. Min reumadoktor lyssnar så det är jag väldigt glad för. Ska följa dig i ditt bloggande. Tack

  • hanna.wahlstrom

   Tack snälla du för att du delar med dig!
   Ditt tips med Omega 3 kapslar kommer hjälpa många. Det är många som inte vet vad Sjögrens är så jag tycker det är viktigt att skriva om. Samtidigt vill jag försöka skapa en inspirerade, peppande och positiv blogg för det finns så mycket i livet som är alldeles underbart 🙂

   Det låter jättejobbigt att ha båda diagnoserna. Vad tror du det är som gör att en diagnos kan leda till en annan. Jag tänker att forskningen hela tiden går framåt och en dag tror jag att de kommer hitta ett sätt att hjälpa. Hoppas du klarat dig från tröttheten och vad bra att du hittat en läkare som du kan lita på!

   Kram / Hanna W

 4. Roland Jakobsson

  Hej! Som du ser heter jag Roland. Jag har läst din blogg med stort intresse och det är bra att du ser livet från den ljusa sidan.
  Jag är under utredning för den här herr Sjögren. Min husläkare är väldigt bra och tar väl hand om mig. Jag hade inga antikroppar och nu väntar jag svar på analysen av salivkörtlarna som finns hos patologen. Det kommer om ytterligare en vecka!
  Jag är själv säker på att jag har Sjögrens eller någon variant. Alla symptom finns sedan många år tillbaka men jag har bara sett det som enskilda företeelser. Jag har haft värk i kroppen sedan åtminstone trettio år tillbaka och har transplanterat hornhinnorna på bägge ögonen. Eftersom jag är en väldigt optimistisk person har jag levt vidare, barnbarn har ploppat upp och det är fantastiskt. Att jag började utredas var för att jag var så torr i munnen och att jag fick tillbaka kraftiga ögonproblem. Dessutom har jag haft upprepade märkliga ”virussjukdomar” med feber, ont i kroppen och ont i halsen. Jag har kallat mig själv för ”virusfällan”!
  Just nu är jag inne i en feberperiod igen och jag tyckte det var intressant det du skrev om att du blev dålig av träning. Dyker det upp direkt efter fysisk ansträngning eller tar det några dagar? I tisdags gjorde jag ett gympass. Jag har anpassat till lång uppvärmning på cykel, gångmatta, rodd m m innan jag går på ”muskelmaskinerna” där jag tar lätta vikter. Det blev så fint väder så jag gick ut och stavgångade också. I förrgår kände jag mig konstig och igår fick jag feber och ont i halsen igen och febern sitter i. Det här är något jag skall hålla koll på i fortsättningen! Träning får ju inte bli kontraproduktivt. I oktober när jag först fick höra om herr Sjögren köpte jag luftfuktare till huset och efter några dagar Membrasin. Detta gjorde helt klart nytta!

  Eftersom det är första gången jag är inne på en blogg så undrar jag om det här med inloggning. Hur gör man den och varför i så fall? Jag kan ju läsa all text!?

  Fortsätt med din positiva inställning och ditt skrivande. Det gör du bra!

  Allt väl,

  Roland

  • hanna.wahlstrom

   Hej
   Jag tror inte att du behöver någon inloggning. Denna blogg är öppen att läsa. Kanske det kan vara en inställning från wordpress för att kunna kommentera.

   Vad bra att Membrasin och luktfuktare hjälper. Träning triggar skov för mig. Det brukar alltid starta dagen efter träning med feberkänning och ledvärk. Träning är viktigt så jag anpassar vilka dagar jag tränar så att jag har möjlighet till en lugn dag dagen efter. Försöker också anpassa vilken typ av träning. Hoppas du kan träna på som vanligt.

   Hälsningar / Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *