Uncategorized

Det bästa med januari – Inspiration och tips

Hej

Jag hör på många att man upplever januari som en trött månad, mörkt fortfarande, kallt, isiga bilrutor och en vår som känns långt borta. Om du känner så då är det här inlägget till dig! Temat för min blogg är ju att njuta av varje årstid och idag kommer jag att ge er lite januaripepp. Här är mitt bästa med januari.

Januarilistan – Det bästa med januari

Semlor Ta dig tid att baka egna eller köp på något mysigt bageri. Recept på hemmagjord enkel mandelmassa finns redan på bloggen och framöver kommer ni få fler goda recept på minisemlor, chokladsemlor och semmelkladdkaka så håll utkik!

Vintriga utflykter! Mitt bästa är längdskidor på sjön eller skridskor på sjön. Kan det bli mer vintrigt än så. Naturupplevelse och förstås matsäck med varm choklad. Vi bor i närheten av en skidanläggning så barnen åker en del snowboard där också. Pulkabackar är förstås toppen om man har barn. Om det inte finns snö är det ju mysigt att bara göra en utflykt ut i skogen tycker jag och laga mat över öppen eld eller varför inte en tur till sjö/hav.

Längdskidspår på sjön

Brasor, te och bra filmer. Jag tycker om att se filmer jag har sett som jag vet är bra. Erik skrattar åt mig och kan inte förstå hur man kan se samma film 10 gånger men är den bra så är den ju bra och då vet man ju att man inte kommer bli besviken 😉 När det gäller barnfilmer älskar jag Ronja, barnen i bullerbyn, vi på saltkråkan och Lotta på Bråkmakargatan. Följer Mandelmanns trädgårdar just nu. Så mycket härlig vårinspiration.

Tulpaner, vårbuketter och vårlökar i kruka. Hopp om vår i dessa tider är precis vad vi behöver.

Pärlhyacint

Samla energi i soluppgång eller solnedgång. Kolla upp vilket väder det ska bli och kolla upp solens tider. Satsa på att åka till en plats där du vet att du får uppleva solen som allra bäst. Den bästa medicinen mot ledvärk är det också. Vet ni vad som är så bra?! Jo på vintern kan man ju ta sovmorgon och i alla fall hinna till soluppgången och solnedgången är ju redan på eftermiddagen. Perfekta tider och vem blir inte lycklig av lite sol.

Vår lilla frusna sjö

Kanske köpa någon mysig stickad tröja på rean. Tillsammans med ett par gosiga raggsockor är det ju det bästa som finns i kyliga januari.

Det vackraste lusthus jag vet om. Narniastämning!

Högläsning med barn eller barnbarn. Just nu läser vi om en drakriddare! Ljudböcker är också något jag gillar. Finns ju så mycket att välja på som man kan ha i bilen eller i soffan. Måste lägga till elfilt! Den bästa uppfinningen (förutom brasa) till alla som mår bra av värme.

Laga soppor. De går ju att variera och är tillsammans med något gott bröd den bästa lunchmaten just nu!

Recept på en god och värmande morot och majssoppa med kokosmjölk och chili hittar du här!

Plocka in kvistar från körsbärsträd, äppelträd eller bara helt vanliga kvistar som får gröna blad. Garanterad vårkänsla jag lovar!

Dessa bigarråkvistar står på vårt tv-bord och väntar på att få blomma. Så här såg det ut förra året.

Sist men inte minst. Om du är trädgårdsintresserad eller kanske har en balkong där du kan odla i kruka. Nu är det tid att beställa hem fröer och dahliaknölar. Jag lovar att göra ett trädgårdsinlägg till helgen med frötips till er. Tips gällande Dahliaknölar hittar du här!

Hoppas ni fått lite januariinspiration. Välj det vackra, det härliga och det som gör dig pigg och glad!

Kramar från / Hanna W

 

 

 

4 Comments

 • Karin

  Tack för fina tips och vackra bilder! Intressant att du skriver att soluppgång och solnedgång är bra mot ledvärk. Vet du något mer om det? Precis så upplever jag det med, måste vara att ljuset och skönheten kickar igång endorfiner och annat bra i kroppen? Kanske därför jag tar massor av bilder med den typen av ljus 🙂
  Kram

  • hanna.wahlstrom

   Hej!
   Tack för ditt meddelande!
   Jag vet faktiskt inte men något händer i det ljuset har jag märkt. Det är som att kroppen glömmer bort att den borde ha ledvärk. Allt är som bortblåst i ljuset 🙂 Det är nog som du skriver och visst är det så att de vackraste bilderna finns just där 🙂

   Kram / Hanna

 • Kate

  Varje årstid har sin magi, och jag älskar vintern och ljuset som snön skänker..! Dessutom finns massor av vinter aktiviteter att göra oxå, precis som du beskriver. Imoron blir det mer skridskoåkning med dagbarnen… Ska bli sååå härligt!
  Kraaam Kate

  • hanna.wahlstrom

   Hej Kate!
   Åh du verkar verkligen ha världens bästa jobb! Tänk att få åka skridskor ute med barnen. Vad fint att du engagerar dig så mycket för dina dagbarn. Borde finnas fler som du. Där jag bor finns bara en dagmamma kvar.

   Kram / Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *