Hej!
September är här och äppelskörden är stor i år. Därför tänkte jag tipsa om en supergod och enkel äppelpaj som går på nolltid att baka. Hittade receptet hos Fredriks fika (www.fredriksfika.allas.se).
Knäckig Äppelpaj
Du behöver:
5-6 äpplen
2 tsk kanel
2 msk strösocker
Pajdeg:
150 g smör
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena, blanda med socker och kanel och lägg i en pajform på cirka 20 x 30 cm.
3. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med strösocker, sirap och grädde.
4. Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Ta av från värmen.
5. Fördela smeten över äpplena i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter, tills pajen är gyllenbrun. Låt svalna något innan servering.
Jag serverade den med kall vaniljvisp! Så mumsigt!
Kramar / Hanna